dissabte, 16 de novembre del 2013

I nomi della pasta

Els noms de la pasta, amb una breu descripció per tal d'identificar-los.

Se n’inclouen tan sols alguns, d'entre els més difosos i freqüents arreu del món.

Els noms en italià els he inclòs tots en la forma del plural. 

Pastes allargades (paste lunghe)
  • Spaghetti (espagueti): Allargats i amb secció circular.
  • Tagliolini (tallarines): Similars als espagueti, però amb secció rectangular o plana.
  • Fettucini: Pasta allargada i plana, de 6 mm. d’ample.
  • Tagliatelli: Similars als fettucini, però més fins.
  • Linguini: Similars als fettucini, però de 3 mm. d’ample.
Pastes curtes (paste corte)
  • Fidei (fideus): En forma de corda curta.
  • Macaroni (macarrons): Amb forma de tub estret.
  • Penne: Macarró estriat a l'exterior.
  • Farfalle (llacets): En forma de corbata de llacet.
  • Lumache (galets): En forma de cargol.
Pastes farcides (paste ripiene)
  • Ravioli: Amb forma de paquet quadrat, amb la vora plena de pics.
  • Tortellini: Amb forma de rotlle nuat.
  • Canelloni (canelons): Tubs farcits i fets al forn.