Faves amb morcilla

Un plat essencialment similar a les "Faves a la catalana", però més simple, amb tan sols tres ingredients.


INGREDIENTS (per a dues persones):

- 4 morcilles de ceba.
- 600g. de faves congelades.
- 1 ceba (opcional).


PREPARACIÓ:

Posem les faves (congelades) a bullir durant 15 minuts. A banda, fregim la ceba, prèviament tallada a daus o a tires, i quan estigui una mica daurada hi afegim les morcilles (es recomana punxar-les lleugerament amb la forquilla per a que es facin bé per dins) i les fem en cinc minuts. Quan les faves estan fetes, les passem per un escorredor per eliminar l'aigua. De la paiella, n'extraiem les morcilles i les deixem a banda, abans d'abocar-hi les faves i barrejar-les amb la ceba. Finalment, servim tot junt en un plat.

Una altra opció, si es prefereix, és tallar les morcilles a rodanxes abans de posar-les a fregir amb la ceba feta. En aquest cas, la morcilla es farà de seguida i ja en podrem barrejar els bocins amb les faves a la mateixa paiella, tot just abans de servir al plat.
 
 
DIETA: No recomanable per a dieta.