Peix esqueixat amb menestra

M'he "inventat" aquesta recepta en adonar-me que tenia a l'armari, des de feia molts mesos, un pot de conserva amb menestra de verdures. El cert és que em feia molta mandra menjar sola la menestra, de manera que se m'ha acudit fer-la amb peix esqueixat. El resultat m'ha agradat moltíssim!


INGREDIENTS (per a una o dues persones):

  • Un pot de menestra de verdures en conserva
  • Dos filets d'halibut (congelats i sense espines)
  • Allioli (per acompanyar)
  • Oli d'oliva (per a fregir)

PREPARACIÓ:

Primer de tot, hem de descongelar el peix (filets sense espina de lluç, halibut o bacallà). Jo prefereixo treure els filets del congelador, una bona estona abans de cuinar, i deixar-los dins un colador sobre la pica. Si no hi hem pensat abans, podem descongelar-los ràpidament amb el microones. Quan ens hi posem, escalfem oli d'oliva en una paiella antiadherent i fregim una mica el peix, tot remenant i esqueixant-lo amb la pala. El peix deixarà bastanta aigua, de manera que podem apujar el foc per ajudar l'evaporació. Mentrestant, dins la pica, vertim la menestra al colador, la rentem amb aigua (per eliminar els conservants) i deixem que s'escorri. Seguidament, la passem a la paiella i la remenem amb el peix esqueixat fins que la barreja, prou cuita, ja no contingui gaire aigua. En acabat, ja ho podem servir. Recomano acompanyar-ho amb una mica d'allioli.


DIETA: Recomanable per a dieta.