Crêpes

Sempre he trobat les crêpes el plat de rebosteria més deliciós que conec. A qui no li encanten? A més, poden fer-se farcides del que volguem. Les podem fer dolces (amb melmelada, mel, xocolata, caramel, etc.) o bé salades (amb sofregit de verdures, pernil dolç, formatge, sobrassada, morcilla, etc.), per a la qual cosa mentre les fem haurem de decidir si hi posem sucre o no.

Una vegada, llegint la novel·la 'La Rosa de Alejandría' de Manuel Vázquez Montalbán, em vaig sorprendre quan el col·lega Biscúter li prepara a en Carvalho unes "creps de peus de porc amb allioli". Quina recepta més enigmàtica! L'altre dia, tot recordant-ho, vaig intentar fer-les, substituint els peus de porc per llom adobat de gall d'indi. Em van sortir bé i la recepta em va agradar molt. Convideu el vostre imaginari a l'hora de fer-les!


INGREDIENTS (per a una persona):

- 2 ous
- 150g. de farina
- 250ml. de llet
- Mantega
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada de sucre (opcional)
- 1 cullerada de brandy (opcional)

PREPARACIÓ:

Primer de tot, hem de batre la mescla de llet, ous, farina, el toc de sal i, si escau, el sucre i/o el brandy. Pel que fa a l'ordre, la farina ha de ser el darrer que hi afegim, ja que procurarem que a la solució no hi quedin grumolls. Per a això, també va bé passar la mescla per un colador. A banda, escalfem una mica de mantega en una paiella antiadherent. Mantenint el foc a mitjana intensitat, i abans que la mantega es socarrimi a la paiella, hi vertirem el mínim de massa líquida possible per tal d'emplenar la base rodona i que les creps resultin el més fines que poguem. Anem fent, cuinant una cara i després l'altra de cada crep, i les anem amuntegant en un plat. No patiu, que no s'enganxen entre elles. Repetim la operació fins a haver cuinat tota la massa líquida, i ja tenim totes les creps. Ah! Es recomana llençar la primera crep, per molt que ens dolgui, perquè serà molt greixosa.

Pel que fa al farcit, procureu no abusar-ne. Les creps tenen un sabor subtil i una textura suau que ens interessa gaudir, i un excés de farcit podria espatllar-ho. Penseu en una o dues cullerades de postre del que sigui, que haureu d'estendre per una cara rodona de la crep. Per tancar-la, la manera més pràctica i convencional és doblegar-la en dues meitats consecutives, de manera que a la fi obtenim un triangle equilàter de quatre capes de gruix.

Que en gaudiu!
 
 
DIETA: No recomanable per a dieta.