Cous-cous amb vegetals

El cous-cous amb verdures és un excel·lent plat de cous-cous i es pot fer de moltes maneres; tantes com la possible creativitat que donen la varietat de vegetals. Personalment, el faig sovint de la següent manera.


INGREDIENTS (per a dues persones):
  • 200g. de cous-cous
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1/2 api
  • 1/2 carbassó
  • Curri
  • Gingebre

PREPARACIÓ:

Tallem tots els vegetals en trossos ben petits. Fregim primer la ceba, i hi afegim la resta, els pebrots i el carbassó, a la paella o el wok, que procedim a tapar per a que es facin també al vapor, remenant de tant en tant. Mentrestant, preparem el cous-cous tot posant a bullir una mica d'aigua (un o dos dits de profunditat) en una cassoleta petita. En arribar a l'ebullició, tanquem el foc de la cassoleta. Hi afegim les espècies, curri i gingebre, sense escatimar-ne la quantitat. Hi vertim tot el cous-cous que volguem, tot procurant que l'aigua cobreixi una mica el cous-cous. Aquest no ha de fer forma de muntanya sino que s'ha d'estendre i quedar pla dins la cassoleta. Esperem quatre minuts i, una vegada enllestit tot, barregem el cous-cous amb els vegetals i servim. Addicionalment, si surt "sosso" o no hi hem posat espècies, recomano afegir-hi salsa de soja.