Truita d'espinacs

Una senzilla truita d'espinacs.



INGREDIENTS (per a una o dues persones):
  • 1 parell d'ous.
  • 50g. d'espinacs congelats.
  • Una dent d'all (opcional).
  • Oli d'oliva (per a fregir).

PREPARACIÓ:

Bullim els espinacs, durant uns vint minuts, fins que estan tous. A l'hora d'escórre'ls, procurem treure'n tota l'aigua possible, tot aixafant-los si convé. Quan els tenim, passem a batre els ous en un bol mentre escalfem una mica d'oli a la paiella. De manera opcional, podem tallar una dent d'all i afegir-la a l'oli calent. Quan tinguem l'oli ben escalfat i, si és el cas d'haver-ne posat, l'all estigui ben daurat, hi afegim els espinacs, remenant-los una mica i apujant el foc a intensitat mitja. Procurem així que l'aigua dels espinacs s'evapori tot el possible. Al cap d'una estona, i procurant que els espinacs estiguin ben repartits per tota la paiella, hi afegim l'ou batut. Deixem que la primera cara de la truita es faci bé durant un parell de minuts (quan veiem que els costats estan secs i la cara superior comença a fer-se) i ja podem girar-la. Si som destres, podem fer-ho amb un cop de "paiella enlaire". Personalment, prefereixo emprar un plat com a tapa i tombar la truita amb seguretat. Deixem un minut perquè es faci la segona cara, i ja podem apagar el foc i servir.


DIETA: Recomanable per a dieta.