Espinacs amb cigrons

 Tinc entès que els espinacs amb cigrons són una recepta típica andalusa. Jo els faig amb bacó i ceba.


INGREDIENTS (per a 2 persones):

- Espinacs congelats

- Cigrons cuïts

- 1 o 2 cebes

- Bacó en tiretes

- Oli d'oliva

- Pebre negre


PREPARACIÓ:

Bullim els espinacs (uns cinc minuts d'ebullició ja fa, si es tracta de petites porcions congelades). Fregim la ceba, tallada en trossos petits, a la cassola i en oli d'oliva. Quan la ceba està daurada, hi afegim el bacó en tiretes (o millor i tot una cansalada tallada) i remenem. Colem els cigrons de pot per a netejar-los de conservants i, un cop secs, els afegim al fregit. Colem els espinacs i deixem que perdin aigua (ajuda aixafar-los una mica) abans d'afegir-los a la cassola amb tot plegat. Hi posem pebre negre al nostre gust i remenem. En aquest punt, és opcional afegir-hi també una pastilla de caldo de carn. Deixem la cassola a foc lent, sense tapa i remenant a estones, esperant a que s'evapori l'aigua. Quan ja està tot una mica sec, tanquem el foc. Es recomana servir poc calent o tebi.