Eggs in the basket

He pres aquesta recepta de la pel·lícula V for Vendetta (2006), però variant-la a la meva manera. Es tracta d'una proposta ideal de menjar els ous ferrats, pel fet de reposar-los sobre una llesca de pa, torrada o no, que menjarem amb forquilla i ganivet, talment com si fós un bistec. Cada bocí de pa i ou que ens enduguem amb la forquilla, és clar, serà prèviament sucat en el rovell (a mi m'agrada reventar-lo prèviament amb la punta del ganivet). La gràcia de menjar-ho, com ho és sempre en el cas de l'ou ferrat, és distribuir el rovell de manera que ens duri fins al final, alhora que la darrera peça que ens durem a la boca serà la més deliciosa, la del rovell assecat. 

Els ous ferrats, si ens agraden, són bons a qualsevol hora, però recomano reservar-los per a l'esmorzar.



INGREDIENTS (per a una o dues persones):
  • Dos ous
  • Dues llesques de pa
  • Oli d'oliva (per a fregir)
  • Sal

PREPARACIÓ:

Escalfem una mica d'oli (recomano emprar el mínim possible) en una paiella sense tapar. Trenquem els ous amb la cantonada de la paiella, en un moviment decidit, però no massa fort, que vagi en direcció des del centre de la mateixa fins a la cantonada, per tal d'evitar que l'ou se'ns trenqui a la vora i el contingut caigui fora del recipient. Immediatament, tapem la paiella, baixem el foc al mínim, ens rentem les mans i, sense deixar passar més temps, escampem un pessic de sal sobre cada rovell d'ou. Tapem de nou i deixem fregir un parell de minuts. Mentrestant, i sempre vigilant que els ous no es facin massa, disposem les dues llesques de pa en un plat, i els hi untem una salsa del nostre gust. Pot ser mantega, o bé mostassa, maionesa, allioli, la que volgueu. Els recomano amb allioli. Quan els ous estiguin fets al nostre gust, jo diria que quan el rovell comença a blanquejar, apaguem el foc i, amb una pala d'escórrer l'oli, recollim els ous d'un en un, amb cura de que tot l'oli es quedi a la paiella, i els servim sobre les llesques de pa. Ja ho tenim! Bon profit.
 
 
DIETA: No recomanable per a dieta.