Lluç amb pebrot

Hi ha moltes maneres de fer un plat de peix amb vegetals. Tan el tipus de peix com els vegetals són variables i combinables de moltes maneres. Us faig una proposta bàsica i que surt molt bé de preu: lluç amb pebrot.


INGREDIENTS (per a 2 persones):
  • 450g. de lluç (en filets o en rodanxes).
  • 1 pebrot vermell gros.
  • 2 pebrots verds grossos.
  • 1 ceba.
  • 2 dents d’all.
  • Oli d’oliva (per a fregir).

PREPARACIÓ:

Tallem la ceba i la posem a la cassola (preferiblement de fang) amb un bon raig d’oli, deixant que es dauri una mica. Després, hi afegim tot el pebrot i l’all ben tallats. Ho tapem i deixem que es coigui a l’oli i al vapor. Al cap de cinc minuts, hi afegim el peix i ho tornem a tapar. Si el peix és en rodanxes, els hi donem la volta una vegada. Si no ho és, i es trenca fàcilment, podem remenar i deixar que s’esmicoli. En aquest cas, però, ens haurem assegurat que no tingui espines. Cinc o deu minuts després, destapem la cassola i, de manera opcional, hi afegim espècies al nostre gust (julivert, herbes provençals...). També podem triar entre deixar el plat caldós o bé, amb ajuda de la tapa i emprant guants o draps, escórrer la cassola.
 
 
DIETA: Recomanable per a dieta.