Spaghetti bolognese

 Els spaghetti a la bolonyesa és una de les primeres receptes que recordo haver après de la mare, i és potser de les que millor em surt.


INGREDIENTS (per a quatre persones):

- Oli d'oliva (per a fregir)

- 500g. d'spaghetti

- 500g. de carn de boví picada

- 500ml. de tomàquet triturat

- 2 cebes

- Orenga i julivert


PREPARACIÓ:

D'una banda, bullim els spaghetti durant 8 minuts. De l'altra, i en una cassola o paella gran, fregim la ceba, prèviament tallada en trossets petits, fins que estigui daurada. Aleshores hi afegim la carn picada, que esmicolarem amb l'espàtula, tot barrejant-la amb la ceba. Quan la carn estigui feta, podem optar per escórrer l'oli i el greix de la carn abans de prosseguir a vessar-hi el tomàquet triturat. La diferència és que el plat serà més o menys fort de digerir. En tot cas, hi vessem el tomàquet i remenem. També opcionalment, podem afegir-hi un rajolí de llet per a matar l'acidesa del tomàquet. Deixem que s'evapori l'aigua durant uns 10 minuts, i ja tenim la salsa. Després d'escórrer els espagueti, els servirem amb la salsa per sobre, deixant que cadascú se la barregi després en el plat.


DIETA: No recomanable per a dieta.