Tallarines amb vegetals

No sé si us ha passat mai que heu provat de fregir verdures per acompanyar un plat de pasta i, en barrejar-ho i servir-ho, heu acabat cercant qualsevol salsa (ketchup, allioli...) per tal de casar com sigui les verdures amb la pasta. Vaig aprendre aquesta recepta d'una companya de pis, ara fa molts anys. Es tracta d'un plat de pasta amb vegetals que resulta ben acabat gràcies a la base de la nata líquida. La nata recull molt bé tot el gust dels vegetals, especialment els que són més dolços, alhora que impregna tota la pasta.


INGREDIENTS (per a 2 persones):

- 500g. de tallarines
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 125ml. de nata líquida
- Oli d'oliva (per a fregir)

PREPARACIÓ:

D'entrada, bullim les tallarines durant uns 10 minuts, remenant a estones perquè no s'enganxin. Mentrestant, tallem tots els vegetals a bocins i els anem afegint en una paiella amb oli calent. Cal seguir aquest ordre: primer la ceba, fins que comenci a daurar; després la pastanaga i el pebrot verd; finalment, el carbassó. Sense deixar de remenar de tant en tant els vegetals, tapem la paiella gairebé del tot i deixem que es facin amb el seu vapor. Quan la pasta estigui feta i n'hem fet córrer l'aigua, la servim en un recipient. En acabat de fer-se els vegetals, fem córrer la major part de l'oli de la paiella i la tornem al foc per afegir-hi ara la nata líquida. Remenem durant un o dos minuts, apaguem el foc i ho servim sobre les tallarines.


DIETA: Recomanable per a dieta.