Bròquil amb carabassa

Normalment compro carabassa per a fer puré d'hortalisses. Acostumen a vendre-la com a mínim en paquets de mig quilo. Si ja heu gastat 300g. per a fer un puré, la següent recepta que he inventat és una manera d'aprofitar la resta. Aquest bròquil amb carabassa es pot menjar tal qual, o bé afegir-ho com a al·licient per a fer una truita. En aquest cas podeu prescindir de la salsa de mel i soja.

La temporada de carabassa és llarga, d'abril a novembre. És clar que, quan escric aquest article, falten trenta dies per la festa ianqui del Halloween. Si us estimeu més correspondre a la tradició catalana de La castanyada, no és mala idea substituir la carabassa pel boniato en aquesta recepta, perquè quedarà igualment bona.


INGREDIENTS (per a dues persones):
  • 200g. de carabassa
  • 1 bròquil
  • Oli d'oliva (per a fregir)
  • Salsa de soja
  • Mel

PREPARACIÓ:

Primer de tot, bullim el bròquil, prèviament tallat en parts, durant uns vint o trenta minuts. Mentrestant, tallem la carabassa a bocins petits i la posem a fregir amb una mica d'oli d'oliva, tot tapant la paiella. Ara preparem la salsa de mel (cinc cullerades soperes) amb salsa de soja (tres cullerades soperes). Quan la carabassa està ben tova (després d'uns quinze minuts) i s'esmicola al remenar-la, hi afegim la salsa de mel i soja, i remenem bé. Aleshores abandonem la tapa de la paiella, i deixem que la salsa amb la carabassa s'espessi una mica, mentre ens assegurem d'haver colat el bròquil i de que ha perdut aigua. Afegim el bròquil a la paiella, remenem bé i deixem per uns minuts que s'evapori l'aigua restant del bròquil fins que tot estigui espès. Apaguem el foc, deixem que tot es refredi una mica, i servim.
 
 
DIETA: Recomanable per a dieta.