Puré d'hortalisses

Recepta que em va passar la mare. Un excel·lent puré d'hortalisses que podem fer de diverses maneres, segons el que hi posem, i sempre resulta fàcil i ràpid de fer.


INGREDIENTS (per a dues persones):
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 o 2 pastanagues
  • 1 patata (opcional)

PREPARACIÓ:

Mentre escalfem aigua en un cassó, tallem totes les hortalisses en trossos petits, especialment petits els de la pastanaga. El carbassó el podem deixar amb la pell. Escalfem una mica d’oli d’oliva en una cassola fonda. Hi llencem primer la ceba i la saltegem fins que està daurada. Tot seguit, tirem a la cassola la resta d’ingredients i els deixem saltejar una mica. Després, hi aboquem l’aigua calenta, sense gairebé cobrir-ho tot. Ho bullim durant uns 15 minuts i anem comprovant la cocció per mitjà de punxar la pastanaga, que és el que més triga a fer-se. Quan està tova, tanquem el foc, agafem la trituradora i ho esmicolem tot en la mateixa cassola, fins que tenim un puré enllestit per servir.


DIETA: Recomanable per a dieta.