Quiche de vegetals amb bacon

Acabo d'aprendre a fer una quiche, seguint les instruccions de la meva mare, i m'ha sortit bonísssima! Aquí us en deixo la recepta.


INGREDIENTS:

- 1 massa rodona de tipus 'brisa'.

- 200ml de llet evaporada o de nata líquida lleugera.

- 1/2 carbassó.

- 1 porro.

- 1 ceba.

- 1 ou.

- 100g de bacon (tallat en tires o daus).

- Oli d'oliva (per a fregir).

 

PREPARACIÓ:

En una paiella grossa, o bé un wok, hi posem oli d'oliva per a fregir. Mentre s'escalfa, tallem la ceba i el porro, i els afegim al wok. Seguidament, tallem el carbassó i, si no el tenim ja tallat en tires o daus, tallem el bacon. Quan la ceba i el porro estiguin daurats, hi afegim el bacon i remenem una mica. Ben aviat, quan notem que el bacon ja no està cru, hi afegim el carbassó tallat. Tapem el wok i ho deixem coure, durant uns deu minuts o fins que notem que el carbassó està fet.

A banda, en un bol o recipient més aviat gros, hi trenquem un ou, el batem bé, i seguidament hi afegim la nata líquida. Seguim batent, per tal de barrejar bé. Després, a l'ou amb nata líquida hi afegim el fregit de vegetals que hem fet i barregem bé.

En tercer lloc, encenem el forn, per a coure a dalt i a baix, deixant que s'escalfi. Agafem un recipient baix i rodó, aproximadament d'uns 20cm de diàmetre o els que siguin necessaris per a que, en estendre-hi la massa rodona, els costats s'aixequin verticalment uns dos o tres centímetres. Podem aprofitar el paper de forn que vingui amb la massa, posant-lo entre aquesta i el recipient, per tal d'evitar que la massa s'enganxi. També podem, opcionalment, decorar els costats amb una forquilla o algun altre estri.

Havent preparat bé el recipient amb la massa, hi vertim el contingut del bol, repartint-lo de manera homogènia. Seguidament ja podem introduir el recipient al forn. Estarà llest en uns 30 minuts, depenent de la potència. Recomano vigilar sovint i retirar quan les vores de la massa hagin enfosquit sense encara cremar-se. En acabat, retirem del forn, deixem refredar i servim.

 

DIETA: Poc recomanable per a dieta.