Barbecue burger

Un entrepà d'hamburguesa una mica més energètic i llaminer que la clàssica burger, i sense més vegetals que la ceba.

INGREDIENTS (per a una persona):

- 1 pa rodó, normal o tou (tipus bun), tallat i amb sèsam a la superfície, o bé un tall quadrat de txapata (recomanat).
- 1 hamburguesa (100% carn de vobí).
- 75g de bacon en tiretes.
- 1 o 2 rodanxes de formatge Cheddar.
- 1 rodanxa de ceba, ordinària o blanca (per a fregir).
- Salsa barbacoa.
- Salsa buffallo (podem substituir per salsa de calçots o romesco).
- Oli d'oliva (de poca acidesa) o de girasol, per a fregir.

PREPARACIÓ:
 
Escalfem una mica d'oli a la planxa, mentre tallem la ceba i, si és que no el teniu ja tallat en tiretes, tallem també el bacon. Posem l'hamburguesa a fregir, juntament amb el bacon i la ceba. Saltegem bacon i ceba fins que estiguin fets i els retirem en un platet, esperant que es faci bé l'hamburguesa, a la qual li haurem de donar una volta quan escaigui. Preparem de seguida el panet, obrint-lo i disposant la part interior. Amb una cullera de postre, hi estenem per la part superior una cullerada de salsa barbacoa. A la part inferior, hi estenem una cullerada de salsa buffallo, o bé de salsa de calçots, o de romesco. Seguidament, a cadascuna de les meitats hi estenem una rodanxa de formatge cheddar. Ara, a la part superior hi servim la ceba i el bacon. A l'altra part, la inferior, hi posem l'hamburguesa ben feta i acabada de sortir de la planxa. Tanquem amb cura l'entrepà, aixecant i capgirant per un moment la part inferior i no l'altra, per evitar que ens caigui el bacon. Capgirem de nou (el sèsam va a dalt de tot, és clar!) i aixafem una mica el conjunt per a que quedi més compacte. Això és tot!

DIETA: No recomanable per a dieta.