Samfaina

M'encanta la samfaina (això que en castellà es diu 'pisto'). Com veurem, no és altra cosa que un sofregit de tomàquet amb verdures trossejades del tipus que volguem. Amb la consistència adequada, es pot menjar tot sol, tot i que sempre va bé per acompanyar pasta o arròs.


INGREDIENTS (per a dues persones):

- 1 carbassó.

- 1 ceba.

- 1/2 pebrot gros o 1 petit.

- 250ml de tomàquet triturat.

- Oli d'oliva (per a fregir).


PREPARACIÓ:

En una paiella, o millor un wok si en teniu un, posem a escalfar una mica d'oli d'oliva per a fregir. Mentrestant, pelem i tallem la ceba, que afegirem a l'oli calent. També rentem i tallem a daus el carbassó i el pebrot. Quan la ceba estigui una mica daurada, hi afegim el pebrot, barregem i tapem, i poca estona després hi afegim el carbassó. Durant el fregit, tapem el recipient per a que la verdura es faci parcialment al vapor. Quan ja estigui bastant feta, hi afegim el tomàquet triturat, ara sense tapar-ho, i ho remenem tot plegat, fregint la mescla fins que el tomàquet ja no estigui gaire aqüós. En acabat, deixem refredar i servim.

 

DIETA: Recomanable per a dieta.