Hi ha moltes maneres de fer una amanida. Però us diré la que, per a mi, és bàsica. A partir d'aquí, se'n poden fer variacions que incloguin ingredients que se'ns acudeixin: espàrrecs, fruits secs, tonyina, etc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAGj0kj_cdt52L2qFQyW8Kn1s3q4fYM_5AyIf6A_p5OeK8gyTv5S0YUqJK_O4iMri1vbgINN6_SJQ_HAS_tAA6P-skXjyw-tgUUxUUY7P5xizAKSy_1OZ4v1fydK3u-LNKtUuiizhx54g/s640/Amanida+b%25C3%25A0sica+%25282%2529.jpg)
INGREDIENTS (per a una persona):
- Un quart d'enciam.
- Tomàquets cherry (opcional).
- Una pastanaga.
- Mig cogombre.
- Un grapat d'olives.
- Oli d'oliva i vinagre.
PREPARACIÓ:
Arrenqueu la porció d'enciam amb les mans. Renteu-lo bé. Jo sempre agafo el grapat que he arrencat, el poso en el plat fons que faré servir i, mantenint la mà a sobre, hi verteixo l'aigua de l'aixeta per a tot seguit posar verticalment el plat, de manera que escorrim l'aigua sense que caigui l'enciam. Després, amb les mateixes mans en feu trossos ben petits. Tot seguit, netegem el cogombre i la pastanaga. Treiem la punta del cogombre, el pelem i el tallem en làmines fines que tot seguit servim en el plat al voltant de l'enciam, encerclant-lo. Seguidament, treiem les puntes a la pastanaga, la pelem i la ratllem a sobre del plat. Hi afegim un grapat d'olives, verdes o negres, i ho amanim amb oli d'oliva (per a l'amanida, quan més àcid millor) i un vinagre del nostre gust.
DIETA: Recomanada per a dieta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwVDZCGpkl9hyphenhyphencivv7GDKwfqFpzdp3I4XZk-rt1AEDa4d1dV3mY0lqFKlToctVPMsPMTMJXD3XPjO5zkpJH7ug5GTuTfbTaNeSfjHMqOm9v8bRKJhTf77b7EdvtELW5chLaaRkGzRs8nQ/s320/Green.png)