Amanida bàsica

Hi ha moltes maneres de fer una amanida. Però us diré la que, per a mi, és bàsica. A partir d'aquí, se'n poden fer variacions que incloguin ingredients que se'ns acudeixin: espàrrecs, fruits secs, tonyina, etc.



INGREDIENTS (per a una persona):
  • Un quart d'enciam.
  • Tomàquets cherry (opcional).
  • Una pastanaga.
  • Mig cogombre.
  • Un grapat d'olives.
  • Oli d'oliva i vinagre.

PREPARACIÓ:

Arrenqueu la porció d'enciam amb les mans. Renteu-lo bé. Jo sempre agafo el grapat que he arrencat, el poso en el plat fons que faré servir i, mantenint la mà a sobre, hi verteixo l'aigua de l'aixeta per a tot seguit posar verticalment el plat, de manera que escorrim l'aigua sense que caigui l'enciam. Després, amb les mateixes mans en feu trossos ben petits. Tot seguit, netegem el cogombre i la pastanaga. Treiem la punta del cogombre, el pelem i el tallem en làmines fines que tot seguit servim en el plat al voltant de l'enciam, encerclant-lo. Seguidament, treiem les puntes a la pastanaga, la pelem i la ratllem a sobre del plat. Hi afegim un grapat d'olives, verdes o negres, i ho amanim amb oli d'oliva (per a l'amanida, quan més àcid millor) i un vinagre del nostre gust.
 
 
DIETA: Recomanada per a dieta.