Tallarines a la carbonara

La carbonara no és una salsa que acompanyi, sinó una manera de cuinar el plat de pasta. És clar que pot fer-se amb tipus diferents de pasta, especialment pasta seca i simple millor que no pas fresca ni farcida. Jo us recomano particularment les tallarines, els spaghetti o també els macarrons. La recepta que us poso és vàlida en qualsevol cas.


INGREDIENTS (per a tres o quatre persones):

- 500g. de tallarines

- 100g. de bacó tallat (en daus o tiretes)

- 1 grapat de xampinyons

- 1 ou

- 200ml. de nata líquida

- Orenga

- Oli d'oliva (per a fregir)


PREPARACIÓ:

Posem les tallarines a bullir i, mentrestant, preparem la carbonara. D'una banda, fregirem els xampinyons, prèviament rentats i tallats, en una paiella amb poc oli. Quan els xampinyons estiguin fets (hauran enfosquit bé), hi afegim el bacó i remenem. Quan el bacó estigui fet, tanquem el foc i ho reservem.

D'altra banda, en un bol ben gros, hi batem l'ou. Seguidament, l'hi afegim la nata líquida i ho remenem bé. Després, afegim els xampinyons i el bacó fregit (restant-ne l'oli) a la mescla d'ou i nata, que tornem a remenar.

Quan els tallarines estiguin cuits i els haguem retirat de l'olla i escorregut, a l'olla buida hi afegirem una mica d'oli (molt poc) i la posarem al foc per a vessar-hi seguidament la pasta i la mescla d'ou, nata, xampinyons i bacó. Remenem constantment, tractant d'evitar que la pasta s'enganxi al recipient, fins que notem que tot està més sec, que l'ou ja no està líquid i té en canvi una textura "com de truita" que arrebossa parcialment la pasta. Tanquem aleshores el foc i servim, deixant que es refredi una mica.

NOTA: L'olla on hem barrejat i cuït la pasta amb la carbonara quedarà ben "bruta". En acabat, recomano omplir-la d'aigua per a que les restes de menjar s'estovin i es desenganxin bé. Serà més fàcil rentar l'olla si ho fem així primer.


DIETA: Poc recomanable per dieta.