dijous, 10 d’octubre del 2019

Truc per aprofitar les 'teabags'

Un altre company de pis, fa molts anys, un francès el nom del qual no recordo, em va ensenyar una manera més profitosa i senzilla de gastar les bossetes de te. En general, prefereixo el te venut a pes, però si per comoditat us van millor les teabags, val la pena el mètode següent.

El mètode és una resposta als inconvenients de submergir la bosseta individualment en una taça. Sobretot quan encara que la taça sigui gran, com una mug americana o un taçó, el te en pocs segons arribarà a tenyir tota l'aigua i és fàcil que, deixant la bosseta un minut o més, la solució quedi massa forta.

El truc consisteix en bullir aigua per a tres o quatre persones en un cassó petit i, en apagar el foc, submergir una o dues bosses de te dins el mateix cassó. En el cas d'altres infusions més suaus, com la camamilla o la til·la, recomanaria ajustar la proporció amb alguna bosseta més.

Hi deixarem les bossetes un parell de minuts o més i, en acabat, quan les treiem, fem un breu i suau moviment de remenar l'aigua amb les mateixes, per a que acabin de desprendre substància i perquè l'aigua quedi homogènia. Per cert, abans de llençar les bossetes a les escombraries, recomano aixafar-les dins el puny, sobre la pica, per treure'n l'aigua.

Amb aquest mètode, podem fer el doble o el triple de te, a més de que la solució queda ben feta i no es passa de fortor. A més, si en acabat tapeu el cassó, podeu mantenir el te calent durant una estona, o fins i tot us podeu donar el gust de passar-lo a una tetera. En tot cas, teniu vàries racions d'una volada.