dijous, 10 d’octubre del 2019

El mètode oriental per coure l'arròs


Un vell amic, en Sergi, antic company de pis, mestre d'arts marcials i paio ben encuriosit per la cultura de l'àsia oriental, em va ensenyar la manera tradicional dels asiàtics per a cuinar l'arròs. Pel que vaig entendre, es tracta del mateix procés que amb el cous-cous. Es posa l'arròs en una cassola de poca alçada (s'hi val un wok) i es cobreix lleugerament d'aigua, és a dir, sense pràcticament afegir més que un dit a la fondària del mateix arròs. Es deixa bullir a foc lent fins que l'aigua pràcticament s'ha evaporat, i ja ho tenim. En acabat, si ho hem fet bé, ni tan sols cal colar l'arròs i ja es pot servir.

Atenció! El tret principal de fer l'arròs així és que preservem tot el midó que d'altra manera es desprendria en colar l'aigua. Per a fer l'arròs menys energètic, el més recomanable és precisament bullir-lo amb aigua abundant i finalment colar-lo. Per tant, no seria recomanable fer l'arròs a la manera tradicional excepte per l'ocasió especial en què decidim degustar-lo expressament així.

Ah! Un consell més important encara, qualsevulla que sigui la manera com cuineu l'arròs: renteu-lo amb aigua abans de cuinar-lo! Això es fa per tal d'eliminar bona part de l'arsènic que malauradament l'arròs pot contenir (per absorció de la terra, durant el cultiu).