dimecres, 13 de maig del 2020

Bourbon amb 'cokezero'

Mai m'ha entusiasmat l'alcohol en general, i l'única beguda que m'ha agradat prendre amb certa periodicitat, de mitjana dos dies setmanals, és una mica de vi negre amb el dinar. La sensació d'embriaguesa em resulta difícil de suportar, i si un dia tinc mal de cap o mareig per culpa d'una segona copa de vi, ho passo fatal.

De vegades prenc vi blanc enlloc de negre, o cava en les celebracions. M'avorreix la cervesa, i els destil·lats sempre els trobo tots massa forts encara que puguin ser cars i de qualitat. Els licors de tipus crema, com un Melody o un Baileys, són d'allò més llaminer però cosa d'un dia i de tant en tant. Fa relativament poc, però, que he ampliat l'estret repertori amb un nou descobriment.
 
El passat estiu, cautelosament, vaig provar de fer un cocktail simple que m'ha acabat agradant com a refresc. És el bourbon amb Coca-Cola. La Coca-Cola que sigui la Zero, i el bourbon Jim Beam o Four Roses (ho prefereixo amb bourbon i no pas whiskey). Sempre on the rocks, és a dir amb gel, i en un vas ample.

He provat fer-ne d'altres, com la ginebra amb tònica (gin tonic) o fins i tot el Jack Daniel's Tennessee Honey amb ginger ale, però no m'agraden tant. Prefereixo el meu bourbon amb cokezero. Tinc entès que el combinat de bourbon i Coca-Cola és molt quotidià al sud dels EEUU, especialment a l'estat de Kentucky, que és d'on prové el licor. Desconec si el cocktail aquest té algun nom propi, cosa ben probable. Jo només me'l prenc a casa, i el preparo de la següent manera...

En un vas ample amb dos glaçons de gel, hi poso un dit de bourbon (fins a 1 cm d'alçada). Seguidament, hi vesso mitja llauna de Coca-Cola Zero, lentament i procurant un rajolí prim que caigui sobre el bourbon, pels cantons entre el gel i el vidre, no a sobre dels glaçons, perquè quan la Coca-Cola cau sobre el gel es produeix molta espuma, i aleshores ens quedaríem sense bombolles. Poc a poc, servir la coke fins que el vas està gairebé plè, i ja ho tenim.

Aquesta beguda se'm fa agradable com a "postre" d'estiu, enlloc del cafè, mentre miro una pel·lícula. No recomano beure alcohol, però si un dia us voleu preparar un cocktail lleuger i refrescant, proveu aquest... a la vostra salut, i la meva! Gràcies.